WebGarden

A WebGarden blogja

Napi több ezer pizzás dobozra kerül gazdikereső állatok fotója

2021. február 02. 17:19 - webgarden

Magyarországon rengeteg kóbor állat rójja az utcákat és sokukat azért nem tudják megmenteni az állatvédők, mert kis túlzással mindenki teltházzal üzemel.

Az állatvédő szervezetek többnyire a közösségi oldalakon vagy interneten próbálnak gazdit találni a már megmentett, de örökbefogadásra váró állatoknak, azonban van, hogy akár több évig is várják szegények, hogy gazdihoz kerülhessenek.

A Pizza King és a WebGarden úgy gondolta, hogy egy teljesen új fórumot biztosít a gazdikereső állatoknak, ezzel járulva hozzá még több segítségre szoruló állat megmentéséhez.

Köztudott, ha örökbe fogadsz egy állatot, akkor kettő életét mented meg: akit örökbe fogadtál és aki megkapja a megüresedett helyet a menhelyen, panziókban, ideiglenes befogadóknál.

A Pizza King napi több ezer otthonba juttatja el a gazdikereső kutyusokat oly módon, hogy a pizzás dobozon egy gazdikereső kutyus matricája látható, valamint egy QR kód. Így, ha a Pizza Kingtől rendelsz, lehet, hogy egy új családtaggal hoz össze a sors.

facebook_link.jpg
A QR kód a kutyus online profiljára viszi a látogatót a pizzakutya.hu weboldalon, melyet a WebGarden fejlesztett és üzemeltet.

collage.jpg
A gazdikeresők az Egyesített Vészhelyzeti Állatvédelmi Rendszerhez (EVÁR) tartozó állatmentő szervezetek mentettkéi.

Az EVÁR szervezetei szigorú etikai normáknak felelnek meg, így az örökbeadásnál minden állat chippel, oltással ellátva és amennyiben az egészségi állapota lehetővé teszi, ivartalanítva kerül az örökbefogadóhoz.

Az állatok jellemzésénél a szervezetek őszitén bemutatják a gazdikeresőt, tehát nem csak a jó tulajdonságai vannak kiemelve az állatnak, hanem azon tulajdonságok is, amelyek nehézséget okozhatnak vagy fokozottabb odafigyelést igényelnek.

A matricák grafikai tervezését és nyomtatását, ami havonta több tízezer darab, a WebGarden vállalta.

matricak.jpg
A projekt első tapasztalatai alapján cicákat és más gazdikereső állatokat is tervezünk majd hirdetni.

A pizzakutya.hu egy újabb példaértékű céges társadalmi felelősségvállalás és összefogás eredménye. Ezzel is szeretnénk minden vállalkozást arra buzdítani, hogy lehetőségeihez mérten segítsen a rászorulókon, hiszen mindig öröm látni, amikor egy jó kezdeményezés elindul és sikeressé válik.

A projeknek már közösségi oldala is van: https://www.facebook.com/pizzakutya

Ide is kikerülnek a gazdikereső kutyusok, így ha követed az oldalt, azzal is segítesz nekik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr9616413496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása