WebGarden

A WebGarden blogja

Arculattervezés, weboldalkészítés mikro, kis- és középvállalkozásoknak

2019. július 22. 14:06 - webgarden

Mikro, kis- és középvállalkozásoknak is elérhető áron tervezünk weboldalakat, arculatot, ezzel segítve a hatékony marketinget.

Timi kutya- és cicakozmetikája, a Good Boy kutyakozmetika már elérhető az interneten és online bejelentkezéseket is fogad. 13 éves tapasztalatunkkal, 4 grafikus kollégánkkal várjuk leendő ügyfeleinket.

A megrendeléssel a Speciális Állatmentő Egység munkáját is támogatjátok, hiszen az új megrendelésekből érkező bevétel 5%-a az alapítvány munkáját segíti. Az elkészült weboldalakat saját üzemeltetésű szervereinken hostoljuk, így a mikro, kis- és középvállalkozások is élvezhetik a nagyvállalati rendszerek stabilitását.

13 éve elérhetőek vagyunk, így ha későbbiekben is bármilyen változtatást, újítást szeretnétek, bennünket elértek!

A Facebook oldalunknak küldött üzenetben is fel tudjátok venni velünk a kapcsolatot

galeria_7_319a75c6.jpg

Szólj hozzá!

Ghana-EU Business Forum

2019. július 22. 00:41 - webgarden

04.jpg

We had the opportunity between 13th and 14th June to present one of our products, SkyDream Cam (www.skydream.cam) and our IT services in Accra, Ghana on the Ghana-EU Business Forum as promoters.

05.jpg

Ghana is an outstanding country in the region with many business opportunities.
We have found that local businesses are open to new technologies and development. Our basic approach and philosophy is to find flexible solutions for the market needs, so
we have had very constructive discussions and we are planning to start selling on the Ghanaian market soon.

17.jpg

SkyDream Cam (www.skydream.cam) was very popular on the Business Forum. This is our web-based marketing solution, which may bring 3000-9000 visitors, potential guests, monthly to hotels and tourist destinations’ website.
We are negotiating with other companies and prospective resellers.
We plan to install the very first webcams in the country, which are currently unique in the region. Besides the tourist-related use another kind of demands, like online factory visits or using SkyDream’s services on organic farms, also came up.

03.jpg

We have also got an affordable alternative for local micro-enterprises to be present on the Internet. We are looking for the possibility how could our knowledge be useful in Ghanaian eGovernment projects.

It was a great honor for us to participate in the reception at the residence of EU
Head of Delegation, Ambassador Diana Acconcia.

08.jpg

16.jpg

There was a constant interest at our stand on the Forum, it was especially honorific to host His Excellency Mahamudu Bawumia, the Vice President of Ghana.

13.jpg

After a busy but successful business program, there was still some spare time left
to visit Kakum National Park and Cape Coast in the fortress.

01.jpg

Last week our Ghanaian reseller partner visited us in our Budapest Office. We are going to visit them in August and plant the first SkyDream Cams, too.

02.jpg

Special thanks goes to the HEPA Hungarian Export Promotion Agency, to the Embassy of Hungary in Ghana, to the Ambassador Mr. András Szabó, to the Foreign Trade Attaché Mr. Dávid Békési, to Ms. Billey Sung and to the Ghanaian-Hungarian Business Council (http://www.ghunbc.org/), for their proactive and effective help by organizing the meetings and helping build our relationships.

07.jpg

Szólj hozzá!

Ghana-EU üzleti fórum Accra, Ghána

2019. július 11. 15:16 - webgarden

Június 13 - 14 között lehetőségünk nyílt bemutatni a SkyDream Cam termékünket ( www.skydream.cam ) és cégünk informatikai szolgáltatásait Accrában, Ghánában, a Ghana-EU üzleti fórumon, mint kiállítók.

04.jpg

Ghána a régió kiemelkedően teljesítő országa, sok üzleti lehetőséggel. Azt tapasztaltuk, hogy a helyi vállalkozások nyitottak az új technológiákra és a fejlődésre. Alapvető szemléletünk és filozófiánk, hogy rugalmasan keressük a piaci szükségletekre a megoldásokat, így nagyon konstruktív megbeszéléseken vagyunk túl és terveink szerint hamarosan elkezdjük értékesítésünket a ghánai piacon.

05.jpg

A SkyDream Cam ( www.skydream.cam ) webkamera alapú marketing megoldásunk, mely szállodák és turisztikai célpontok weboldalára tud havi 3-9 ezer egyedi látogatót hozni, akik potenciális vendégek, nagy sikernek örvendett. Tárgyalásokat folytatunk cégekkel és leendő viszonteladónkkal. Terveink szerint hamarosan telepíthetjük az első webkamerákat az országban, melyek jelenleg unikumnak számítanak a térségben. A turisztikai célú felhasználás mellett felmerültek másfajta igények is, mint például online gyárlátogatásokra vagy biofarmokon használni a SkyDream szolgáltatásait.

17.jpg

A helyi mikrovállalkozásoknak is tudunk megfizethető alternatívát nyújtani, hogy jelen tudjanak lenni az Interneten. Vizsgáljuk annak a lehetőségét is, hogyan tudnánk tudásunkat a ghánai e-kormányzati projektekben hasznosítani.

03.jpg

Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy részt vehettünk az EU delegáció vezetőjének, Diana Acconcia nagykövet asszonynak a rezidenciáján adott fogadáson is.

08.jpg

12.jpg

A fórumon a standunkon folyamatos volt az érdeklődés, külön megtisztelő volt vendégül látni Őexcelenciája Mahamudu Bawumia Urat, Ghána alelnökét.

13.jpg

A sűrű ám sikeres üzleti program után maradt egy kevés szabadidő is arra, hogy ellátogassunk a Kakum Nemzeti Parkba és a Cape Coaston található erődbe.

02.jpg

A múlt héten Ghánai viszonteladó partnerünk látogatott meg bennünket budapesti irodánkban, mely látogatást Augusztusban fogunk viszonozni, amikor már telepítjük az első SkyDream Cam kamerákat.

01.jpg

Külön és kiemelt köszönettel tartozunk a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek, Magyaország Ghánai Nagykövetségének, Szabó András Nagykövet Úrnak, Békési Dávid külgazdasági attasénak, Ms. Billey Sung-nak és a Ghánai-Magyar üzleti tanácsnak, hogy proaktívan és hatékonyan segédkeztek az üzleti találkozók szervezésében és a kapcsolataink építésében.

Szólj hozzá!

IT üzemeltetés - Társadalmi felelősségvállalás

2019. május 13. 22:33 - webgarden

Növelje cége hatékonyságát és ezzel támogassa az állatvédelmet!

A WebGarden 50-200 fős cégek informatikai üzemeltetésére szakosodott.

Felújítjuk, újra tervezzük, karbantartjuk cége informatikai rendszerét és folyamatos segítséget nyújtunk technikai nehézségek esetén. 

Amennyiben bennünket választ, az Ön által fizetett szolgáltatási díj 5%-át a Speciális Állatmentő Egység javára ajánljuk fel, ezzel úgy tud részt venni a társadalmi felelősségvállalásban, hogy Önnek nem kerül pénzébe!

sae_logok-08.png
Szolgáltatásunk nagyban hozzájárul a hatékonyság növeléséhez, az információbiztonság kialakításához és munkatársai elégedettségéhez. 

Mikor érdemes hozzánk fordulni?

  • Előfordult már információvesztés?
  • Lassúak a céges számítógépek?
  • Volt már vírustámadás és károkat is okozott?
  • Nincs központi adattárolás, mindenki a saját gépén tárolja az adatokat?
  • Akadozik a hálózati nyomtatás?
  • A jelenlegi szolgáltató nem reagál megelelő időben az informatikai problémákra?
  • Túl sok kéretlen levelet kapnak?
  • Nagy fájlokat küldenének külső partnereknek és ingyenes fájlmegosztásokat használnak?
  • Régi, elavult a hálózat és a szerverek?

Ha a fentieket tapasztalták már, érdemes konzultálni kollégáinkkal. Az első konzultáció díjmentes, minden kötelezettség nélkül. A megbeszélés során megismerjük a felmerült problémákat és az Önök igényeit, erre pedig tudunk megoldást javasolni. 

Keressen bennünket a www.webgarden.eu oldalon és kérjen személyes konzultációt. 

Szólj hozzá!

Döbbenetesen nagy a hatékonyságbeli különbség a Magyarországon működő hazai, illetve külföldi tulajdonú cégek között

2018. november 26. 23:49 - webgarden

wg_linkedin_article_01_infrastruktura_cover.png

"Döbbenetesen nagy a hatékonyságbeli különbség a Magyarországon működő hazai, illetve külföldi tulajdonú cégek között. Egy multi alkalmazottja legalább két és félszer akkora értéket teremt, mint egy magyar vállalkozásé. Az olló ráadásul nyílik: 2015-ig nemhogy közeledtek volna hatékonyságban a magyar tulajdonú vállalatok külföldi konkurenseikhez, hanem egyre inkább leszakadtak." Forrás

A munkaerőhiány mellett komoly problémát jelent a hazai cégeknél, hogy messze nem hatékonyak a külföldi cégekhez képest. Mit jelent ez? Egy alkalmazott mekkora értéket, bevételt teremt a cégnek, ahol dolgozik.

Hogyan lehet ezen változtatni? Több összetevőből áll, vagy állhat a probléma. Ennek egyik, talán a legfontosabb összetevőjét emelném ki: az informatikai infrastruktúra megléte és annak korszerűsége.

Egy rosszul összerakott, üzemeltetett informatikai infrastruktúra jelentősen ront a cég hatékonyságán. Gondoljunk bele, ha rendszeresen szervizelésre szorulnak a számítógépek, vagy csak egyszerűen lassúak. Ha egy számítógép bekapcsolása fél perc helyett 5 percig tart, az éves szinten majdnem 20 óra kiesés a munkaidőből alkalmazottanként. Olyan, mintha 2-3 napot nem dolgozna senki a cégben, pedig munkanap lenne. Ha egy cégben 200 ember dolgozik, az éves szinten 4.000 munkaóra kiesés. Pedig csak 4,5 percről beszélünk.

Ha egy szerencsétlenül érkezett áramszünet miatt mindenki újra kell kezdje a munkáját, mert nem tudta elmenteni, amin dolgozik és átlagosan 1 órába kerül pótolni az elveszett munkát, az 200 óra kiesés egy 200 főt foglalkoztató cégnél áramszünetenként.

De tegyük fel, hogy fél perc alatt elindulnak a gépek és nem jellemző az áramszünet. Viszont nincs hálózat, vagy központi tárhely, ahová közösen tudnak dolgozni a kollégák. Mi történik akkor, ha valaki lebetegszik? Hogyan férünk hozzá a munkájához? Esetleg valakinek elromlik a számítógép adathordozója és minden elveszik? De az is éppen elég gond, ha egy Windows asztalra van beborítva az összes fájl és minden alkalommal eltelik 3-4 perc mire megtalálja a kolléga, amit keres. Ezeket időben már nem is vállalkoznék, hogy számszerűsítsem.

Mi történik akkor, ha egy fontos prezentációra készül a cég menedzsmentje és éppen nem működik a nyomtató? Természetesen mindig akkor nem működik, amikor szükség lenne rá, ugye ismerős? :)

Volt már esetleg olyan, hogy egy elbocsátott kolléga lejelszavazott gépén nem fért hozzá a cég vezetése az amúgy leadott és elkészült munkákhoz? Biztosan előfordult már ilyen, ha nem is minden cégnél.

Tegyük fel, hogy van hálózat is és mindenki tudja mit, hova mentsen. Mindenki lát mindent? Ha igen, nem biztos, hogy szerencsés. Esetleg mindenki úgy tudja, hogy van 60 napra visszamenőleg biztonsági mentés, de kiderül, amikor baj van, hogy a szerver már olyan régi, hogy nem is ment?

Sorolhatnám a problémákat, van még nagyon sok hasonló eset, biztosan van, aki magára, vagy a cégére ismer.

A jó hír, hogy van megoldás, de azt szakemberre kell bízni, nagyobb cégnél szakértő cégre, akik ezzel foglalkoznak.

Mi is ilyenek vagyunk. Mit ajánlunk?

Segítünk korszerű gépparkot választani, ami jó pár évig megállja a helyét. Igény szerint on-site supportot biztosítunk, ami azt jelenti, ha nem megy valami, ott vagyunk és azonnal javítjuk.

Kialakítunk egy olyan hálózati infrastruktúrát, ahová mindenki tudja menteni a munkáját és akinek van jogosultsága (és csak az, akinek van) láthatja, szerkesztheti. 60 napra visszamenőleg biztonsági mentést adunk, tehát ha véletlenül törölt valaki egy fájlt vagy belecsapott a villám a szerverbe, akkor sincs tragédia, nem vesznek el az adatok. Sőt, még azt is meg tudjuk oldani, hogy áramszünet esetén mindenki le tudja menteni a munkáját, mert nem kapcsol ki azonnal a számítógépe és még a hálózat is működőképes marad.

Tanácsot is adunk, hogyan használják hatékonyan az általunk tervezett és beüzemelt infrastruktúrát.

Általában 50-200 fő közötti cégeknek tudunk ebben segíteni. Igény esetén ingyenes konzultációt és felmérést végzünk.

Keressetek bátran! www.webgarden.eu

Szólj hozzá!

Morocco – WebGarden has opened its office in Morocco

2017. július 06. 16:17 - webgarden

Dear Reader! Unfortunately, we did not update you with the experiences of the last 4 expedition (this happens when someone overwhelms himself), but we are going to make it up in this post and the next one.

We had 2 missions since then, in this post I am going to report about the ones in February and March. For simplicity, at many points I am going to merge the two dates.

Travelling

By the last trips we had the chance to try several direction and way for flying from Budapest/Vienna to Casablanca.

In February, we drove from Budapest to Vienna and we took a flight from there with TAP Portugal, on the route Vienna-Lisbon-Casablanca.

The journey was basically not bad, but what we messed up was that we did not go out to the city in Lisbon, did not sit into a business lounge, so the 4-hour transit had a deep impact on us. Otherwise TAP Portugal had a fair service with clean airplanes, punctual schedules and delicious wines on board.

For the March trip, we booked a discount trip by Turkish Airlines and Royal Air Maroc on the route Budapest-Istanbul-Casablanca. For the first sight, the distance and the 6-hour transit in Istanbul might be astounding but the service on board and the business lounge in Istanbul made the trip quite enjoyable and tolerable.

Networking, friends

Based on our experience, if one travels to Morocco, will not feel lonely. On one hand, there is a young, dynamic diplomat team at the Embassy, who are really nice and helpful. E.g. they have also created 2 Facebook groups:

On the other hand, if one travels there because of business, can also get valuable and useful help from the Embassy.

We met local business men who also came to drink a coffee or have dinner with us with pleasure, we can even organize some program together. They are very helpful, it worth it to listen to their advices and if they recommend someone and it really worth it to accept the contact, because we had the impression that they do business conscientiously and fair. That’s how we got an office, company and bank account.

Company set-up, office

Our kind Moroccan friend recommended us an accountant. As we contacted him personally, we saw that he is an accountant for many international companies and he is well-informed about the local conditions.

Since we found him likeable, we entrusted him with the company set-up and its bookkeeping.

Our accountant recommended a real estate agent, whom we entrusted with looking for a building for our office.

Everything was in line with the plans. My experience is that they prepare everything on time, you do not have to wait for anything, no improvisation needed and everything goes smoothly.

The company was set up according to the agreement, we opened a bank account and transferred the share capital.

The real estate agent found exactly real estate we dreamed of and its price was also what we imagined.

We chose a great villa with 660 square meter useful area, 450 square meter garden and a pool. The ground floor is perfect for an open-space office, there is a meeting room in the basement and we can rest in the 4 bedrooms upstairs.

The first colleague

The HR company Rekrute.com has also done an excellent job. After a multi-turn selection we chose an office manager, she is working there right now.

The next milestone is furnishing the office and recruiting and hiring the programmers. Here I would like to note that if someone is reading our blog from Morocco and would like to apply for a job, can do it here: http://webgarden.eu/en/career#

 

Public transportation, leisure, everything else

I would like to share some more good impression about Casablanca, which are not closely related to the main topic but are notable.

Our friend, Mohamed showed us one of the best restaurants in Casa, which is the Le Cabestan ocean view. Its website is:  http://www.le-cabestan.com/

This is a restaurant with an ocean view, great foods and drinks, plus I think the bath room with an ocean view through glass walls must be among the top 10 toilets.

You can also find the iconic restaurant Rick from the movie Casablanca, but it is always so full, we could not book a table yet.

There is an excellent rail transport (at least between Casablanca and Rabat), floor trains are leaving every half an hour and the first class-ticket costs about 6€. The train is silent, air-conditioned, clean and punctual – if there is no construction.

About the internet: at 6 pm we went to Maroc Telecom, ordered a 100Mbit internet (through optic cable) and the next day the optic cable was already in the villa.

Szólj hozzá!

Marokkó – megnyílt a WebGarden Marokkói irodája

2017. június 22. 13:15 - webgarden

Kedves Olvasó! Sajnos az elmúlt 4 expedíció beszámolójával adósok maradtunk (így jár, aki túlvállalja magát), de ezt most ebben és a következő bejegyzésben pótoljuk!

Két kiküldetésünk is volt azóta, ebben a postban a februári és a márciusiról fogok beszámolni. Az egyszerűség kedvéért elég sok ponton összemosom majd a két időpontot.

Utazás

Az elmúlt utazások során alkalmunk nyílt kipróbálni elég sok irányt és módot a repülésre Budapest/Bécs – Casablanca távon.

Februárban Budapest-Bécs távot autóval, majd onnan a TAP Portugallal Bécs-Lisszabon-Casablanca útvonalon repültünk.

Az út alapvetően nem volt rossz, amit elrontottunk, hogy Lisszabonban nem mentünk ki a városba vagy ültünk be egy business Loungeba, így a 4 órás várakozás az átszállásra elég mély nyomot hagyott bennünk. A TAP Portugal egyébként korrekt szolgáltatást hozott, tiszta gépekkel, pontos menetrenddel és finom borokkal a fedélzeten.

A márciusi utazásra kifogtunk egy akciós utat Turkish Airlines – Royal Air Maroc Budapest-Isztanbul-Casablanca távon. Elsőre meghökkentő is lehet a távolság és a 6 órás Isztanbuli várakozási idő, azonban a fedélzeti kiszolgálás és az Isztanbuli business lounge teljesen élvezhetővé és elviselhetővé tette az utazást.

Networking, barátok

Tapasztalatunk alapján, ha az ember lemegy Marokkóba, nem fogja egyedül érezni magát. Egyrészt a lenti Magyar Nagykövetségen fiatal, dinamikus diplomata csapat dolgozik, akik nagyon kedvesek és bármiben szívesen segítenek. Létrehoztak például 2 Facebook csoportot is:

Másrészt, aki üzletelni megy le, szintén értékes és hasznos segítséget kaphat a követségtől.

Megismerkedtünk helyi üzletemberekkel is, akik szívesen eljönnek kávézni, vacsorázni velünk, akár közös programokat is szervezhetünk. Nagyon segítőkészek, érdemes hallgatni a tanácsaikra és ha ajánlanak valakit, érdemes elfogadni a kapcsolatot, mert az a benyomásunk, hogy lelkiismeretesen és korrekten üzletelnek. Nekünk így lett irodánk, cégünk, bankszámlánk.

Cégalapítás, iroda

A cégalapításra egyik kedves Marokkói barátunk ajánlott egy könyvelőt. Miután elmentünk hozzá, láttuk, hogy több, nemzetközi céget is könyvel és jól tájékozott a helyi viszonyokban.

Mivel nagyon szimpatikus volt, őt bíztuk meg a cégalapítással és annak könyvelésével.

A könyvelőnk pedig ajánlott egy ingatlanost, akit megbíztunk az irodának való épület felkutatásával.

Minden a terveknek megfelelően alakult. Az a tapasztalatom, hogy mindent előkészítenek időre, nem kell semmire várni, nem kell improvizálni és minden gördülékenyen működik.

A megállapodásnak megfelelően elkészült a cég, nyitottunk bankszámlát, beutaltuk a törzstőkét.

Az ingatlanos pedig pont olyan ingatlant talált a számunkra, amilyent elképzeltünk és abban az árban is, amit elképzeltünk.

Irodának egy nagyszerű villát választottunk, 660nm hasznos területtel, 450nm kerttel és egy medencével. A villa földszintje kitűnően alkalmas open-space irodára, az alagsorban tárgyaló, az emeleten pedig 4 hálószobában lehet pihenni.

Az első kolléga

A rekrute.com HR cég is nagyszerű munkát végzett. Több fordulós válogatás után sikerült kiválasztanunk az Office manager kolleginát, jelenleg ő tartja lent a frontot.

A következő nagy mérföldkő az iroda berendezése és a programozók felkutatása és felvétele. Itt jegyezném meg, ha marokkóból olvassa valaki a blogunkat és jelentkezne az állásajánlatra, itt teheti meg: http://webgarden.eu/en/career#

 

Tömegközlekedés, kikapcsolódás, minden más

Szeretnék még pár jó benyomást megosztani veletek Casablancáról, ami ugyan nem feltétlenül kapcsolódik szervesen a fő témához, de mindenképp említésre méltó.

Mohamed barátunk megmutatta az egyik legjobb éttermet Casaban, ez a Le Cabestan ocean view, weboldala: http://www.le-cabestan.com/

Óceánpartra néző étterem, nagyszerű ételek és italok vannak, ráadásul az üvegfalú, óceánra néző mosdó szerintem a világ top10 wc rangsorában simán benne van.

Szintén megtalálható a Casablanca című film ikonikus étterme, Rick kávézója, de ide még nem sikerült asztalt foglalnunk, annyira tele van.

A vasúti közlekedés (legalábbis Casablanca és Rabat között) kiváló, emeletes vonatok járnak fél óránként, első osztályra kb. 1800Ft a jegy. A vonat csendes, légkondicionált, tiszta és ha nincs pályamunka, akkor pontos.

Az internetről pedig annyit írnék, hogy délután 6kor bementünk a Maroc Telecomhoz, megrendeltünk 100Mbit optikai kábelen érkező Internetet, másnap pedig már a villában volt az optikai kábel.

Szólj hozzá!

Networking, Hungarians in Morocco

2017. január 09. 17:36 - webgarden

In this post we keep on telling our experience of the last trip of November.

Much to the delight of us, we were invited to two events by His Excellency, Miklós Tromler, Hungarian Ambassador to Morocco and his colleagues. On Wednesday evening, we participated a Piano Night, organized in the building of the Embassy, where Mónika Ruth Vida played the piano.

zongoraest.jpg

The other event organized by the Embassy was a fashion show in Sofitel Casablanca Tour Blanche Hotel, where we could admire Dóra Sármán fashion designer’s dresses.

 dsc_0197_small_800.jpg

Tableau at the Piano Night. His Excellency, Miklós Tromler, Hungarian Ambassador to Morocco and our little team

We had pretty much fun, had opportunity to meet the diplomatists of the Embassy, who are really nice and open people.

divatbemutato.jpg

In the weekend we have met József Dr. Steier and his wife in the frame of a lunch, in Marrakech. Mr. Steier, as the representative of the Hungarian National Trading House (HNTH), organized a meeting with Hamza Maristani, one of the owners of Wiki Box, who presented us some of their developments, and offered us the lease-work background even for outsourced, individual cases. Moreover, according to Mr. Steier’s suggestion, when thinking long-term, it would be more useful to buy or lease a villa in the name of the freshly-opened Moroccan company, financed by a Moroccan bank loan.

Our next stop with the Hungarian (HCCI) and the Budapest Chamber of Commerce and Industry (BCCI) delegation was a meeting in Casablanca, CRI, where József dr. Steier suggested us, that by the company set-up we have the opportunity to ask for a land from the Moroccan authorities for the purpose of going green, so that we could be the first foreign ICT company, who is in the Zero CO2 Emission in Morocco. Furthermore, the HTNH-HTCC-Sunwo has offered us, that they could undertake the green-going (afforestation), and hereby we could gain more advantage, as well (e.g. Carbo quota).

The office issue:

Luckily, the office-issue is the biggest problem we are facing in Morocco, and we hope we are not going to have biggest problem in the future neither. There are willing real estate offices around, but we had no idea about the local conditions, so could not decide, what kind of real estate we are going to rent. The basic idea was what we also did in Montenegro connected to our other company: rent an office + an apartment because of a potential longer stay. We can also be registered under the address of the apartment, which is an important administrative issue for the future Hungarian manager of the company, because of the work permit.

The office + apartment would cost about 3000€/month, in addition, the offices did not really convince us. We were not very satisfied with the supply and the best value for money.

Fortunately, we figured out that we can also rent beautiful villas, broadly on the price and quality of an office. Needless to say that a 100 square meter office-block office cannot really compete with a two-storied, 500 square meter villa with a garden and palm trees, when both cost the same.

The only lion in the way is that a real estate cannot have two roles, commercial real estate and residential property at the same time. That’s why we have to look for a rent, as well.

Currently we are waiting for offers and hope to find the optimal rents.

Further plans:

We are going to travel to Morocco around 23d January again, when hopefully the company will be already set up and we will be able to hire the local manager and sign the contracts related to the rents.

We also start hiring the programmers, and on 20th February the training can finally begin, and we can start swimming in deep water.

Szólj hozzá!