WebGarden

A WebGarden blogja

A WebGarden az állatvédelemért: Egyesített Vészhelyzeti Állatvédelmi rendszert fejlesztünk

2020. március 18. 23:22 - webgarden

Ebben a nehéz időkben gondolnunk kell azokra is, akik nem is tudják, mi történik, de az egyik napról a másikra minden megváltozhat számunkra: az állatokra. 

evar-01.png

A WebGarden elindította az evar.hu oldalt, melyhez már 27 állatvédő szervezet csatlakozott és folyamatosan csatlakoznak. 

 

Jelenleg Tájékoztató fázisban működik a weboldal, ahol a gazdik naprakész tájékoztatást és tanácsokat kaphatnak arról, hogyan viselkedjünk felelősségteljesen a válsághelyzetben és milyen előrelátó intézkedéseket hozzanak meg arra az esetre, ha baj történne (pl. a gazdi kórházba vagy karanténba kerül és ezért nem tudja ellátni kedvencét).

Az EVÁR-t folyamatosan fejlesztjük. Jelenleg a tájékoztatás mellett információs e-mail címet is indítottunk, ahol a gazdik feltehetik kérdéseiket, melyekre szakemberek válaszolnak.
A következő fázisban egyeztetéseket kezdeményezünk a hatóságokkal, hogy milyen módon tudnak részt venni a csatlakozott szervezetek a magukra maradt állatok segítésében, ami azért szükséges, mert ki kell alakítani a fertőzött lakásban maradt állatokra vonatkozó protokollt.
Amennyiben sikerül a pozitív együttműködés, egy olyan segélykérő rendszer lép munkába, ahol a lakosság tudja az állatvédő szervezetek segítségét kérni vészhelyzet esetén.

Fontos megjegyezni, hogy ezekben a nehéz időkben minden állatvédő kritikusan túlterhelt, így a kapacitások erejéig tudnak majd segítséget nyújtani.

Emellett további szervezetek jelentkezését várjuk.

A WebGarden nem csak az állatokon segít, kialakítottunk egy rendszert az olyan kis-és középvállalkozások számára, amely segít átállni a távmunkára is.

Önkéntesek jelentkezését is várjuk, szükség esetén a rendszer a területileg illetékes állatvédő szervezetekhez fogja irányítani őket. A jelentkezési űrlap itt tölthető ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr1915530088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása