WebGarden

A WebGarden blogja

Válassz felelősen beszállítót - Társadalmi felelősségvállalás

2021. április 11. 23:07 - webgarden

Egyre több cég vállal társadalmi felelősséget és építi be a CSR-t az üzletmenetbe. 

Ma már a piacon a legtöbb, évek óta működő cég elmondhatja magáról, hogy professzionális munkát végez, versenyképes árakon és az ügyfelet helyezi a középpontba. Ez természetes, hiszen így tud jól működni egy vállalat.

Gyakran tapasztaljuk azt, hogy egy-egy ajánlatkérésre árban hasonló ajánlatok érkeznek be. Emelett természetesen mindenkinek szuper referenciái vannak és minőségi munkát ad ki a kezéből. Másképp nem is kapnának ajánlatkérést valószínűleg. De akkor mi alapján döntsön az ajánlatkérő?

Fontos szempont természetesen, hogy mennyire találják meg a közös hangot a kapcsolattartóval, talán ez a legfontosabb. Tegyük fel azonban, hogy mindenki szimpatikus. Milyen szempont lehet még?

Nagyon sokat jelent, ha az ajánlatkérő kapcsolati hálójában valakinek már volt pozitív tapasztalata az ajánlat adóval, valószínű ebben az esetben arra a cégre esik a választás, amellyel már az ismeretségi körben voltak pozitív tapasztalatok. Mi történik akkor, ha nem találunk ilyen ajánlást? Még mindig ott tartunk, mint ajánlatkérő, hogy nem tudunk dönteni a sok profi és árban hasonló ajánlat között. 

Kell egy plusz dolog, ami kiemeli az ajánlat adóját a többi közül. Ez a plusz pedig lehet az, hogy az adott ajánlat adó cég mennyit tesz azért, a Föld egy jobb hely legyen, a rászorulók segítséget kapjanak. 

Tudjuk, hogy a cégek profitorientáltak, ez is természetes. Vannak azonban olyan cégek, amelyek a profit egy részét valami jóra fordítják. Ezt hívjuk társadalmi felelősségvállalásnak. Ha egy ilyen céget választunk megrendelőként, akkor mi is részesei lehetünk ennek a jónak. 

Mi is ezt tesszük a WebGardennél. Ha bennünket választ egy cég, akkor a bevétel 5%-át a Speciális Állatmentő Egységnek ajánljuk fel, azonban áraink nem magasabbak emiatt a versenytársaink árainál. Hiszen ezt a profitból adjuk. Úgy döntöttünk, hogy ennyivel kevesebb profitunk lesz, mert szeretnénk segíteni a rászoruló, bajban lévő állatokon. 

Az állatmentés már korábban is szerves része volt a WebGarden életének, később azonban úgy döntöttünk, hogy kommunikálni fogjuk ezt a szerepvállalást, mert szeretnénk, ha más cégek is nyitottak lennének a hasonló kezdeményezésekre. 

wg_blog_img4.png

Amellett, hogy mi tudjuk, milyen jó érzés segíteni rászoruló, bajba jutott állatokon, szeretnénk ezt ügyfeleinkkel is megosztani. CSR programunk segítségével a WebGarden ügyfelei és részesei lehetnek ennek a szuper érzésnek. Azzal, hogy bennünket választanak, már automatikusan segítenek. 

Segítségüket már 2. éve egy naptárral háláljuk meg - természetesen a professzionális szolgáltatás mellett -, melyben azoknak a boldog állatoknak a fotói vannak, akiket közösen mentettünk meg.

img_7113.JPG

Anyagi segítségünk mellett természetesen amikor kapacitásunk engedi, informatikai megoldásokkal is segítjük az állatvédelmet. 

Ilyen kezdeményezés például a Pizzakutya.hu, melyet a Pizza Kinggel közösen indítottunk. A PizzaKing pizzásdobozaira gazdikereső kutyusok fotóit tartalmazó matricák kerülnek, melyen egy QR kód elvezet a pizzakutya.hu oldalon található gazdikereső profilhoz. A profilon ráadásul a kutyit segítő alapítvány adatait is megtalálhatja a látogató, így ha támogatni szeretné, akár egy kattintással megteheti és a segítség közvetlenül az adott alapítványhoz jut el. 

Az weboldal készítését, az arculat tervezését, az informatikai rendszer üzemeltetését természetesen a WebGarden adja, ahogyan a matricák grafikai tervezését és nyomtatását is mi intézzük.

facebook_link.jpg

Az alábbi szolgáltatások közül bármelyiket választva részese lehetsz társadalmi szerepvállalásunknak és közösen tehetjük jobb hellyé a világot!

Web Design Digitális marketing IT megoldások
KKV honlap Digitális stratégia Web & e-mail szerver
E-kereskedelem Digitális hirdetések Szoftver fejlesztés
Intranet portál Keresőoptimalizálás Mobil applikációk fejlesztése
Személyre szabott webfejlesztés Közösségimédia-marketing Hardver K+F
Tartalomkészítés CRM & ERP
Fizetési megoldások IoT szerver, API, applikáció
Digitális művészet
Webkamera megoldások Vállalati márkaépítés IT karbantartás és támogatás
Márkaépítés és arculattervezés

 

Bízunk benne, hogy a cikkünk más cégeket is inspirálni fog a társadalmi felelősségvállalásra és az a beszerzői oldalon is fel tudtuk hívni a figyelmet a kezdeményezés értékére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr516498130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása