WebGarden

A WebGarden blogja

Nem gondolnád, hány vállalkozás elérhetősége szerepel rosszul az online térben

2023. június 15. 01:31 - webgarden

 

Érdekes anomáliára derült fény nemrégiben az egyik ügyfelünknél: kiderült, hogy, ha a google navigációba írják be az ügyfél cégének a nevét, akkor jó címre viszi a vásárlót, azonban ha az apple térképét használják navigációnak, akkor pont a konkurenciához navigál a térkép.

Kijártuk az utat és elértük, hogy a másik szolgáltató térképe is jó helyre navigálja a vásárlókat, majd kicsit jobban utánanéztünk a jelenségnek.

Kiderült, hogy a vállalkozások több, mint 60%-ánál rossz adatok találhatók az online térképeken és üzleti adatbázisokban!

pin-lg.png

Ez igen komoly probléma, hiszen már az emberek legtöbbször beirják az okostelefonba vagy a navigációba az üzlet/szolgáltató nevét, amiről esetleg hallottak egy reklámban vagy ismerősük ajánlotta, azonban ha az adott vállalkozás adatai hibásan szerepelnek valamely internetes adatbázisban, akkor jobb esetben a potenciális ügyfél nem talál oda, rosszabb esetben egyenesen a konkurenciához érkezik meg. 

Egy másik felmérés szerint az ügyfelek 68% -a azt állítja, hogy eljárna egy helyi vállalkozásba, ha megbízható információkat találnának az interneten.

Ha már beleástuk magunkat a témába, az ügyfelünk adatait 10 üzleti adatbázisba is feltöltöttük és 2 navigációban pedig pontosítottuk. 

lg_nw.png

Nem csak a címet fontos pontosítani. Nagyon sokat számít a nyitvatartási idő, a telefonszám és egyéb elérhetőségek, a lehetséges fizetési módok (pl. lehet-e bankkártyával fizetni), egy rövid bemutatkozás. A hab a tortán, ha profi fotók is rendelkezésre állnak, melyeket fel lehet tölteni. 

Minél több online adatbázisban szerepelnek az adatok és helyesen szerepelnek azok, annál előrébb kerül az adott szolgáltató bizonyos keresőszavakra az internetes keresőkben. 

Ezeket az ellenőrzéseket és frissítéseket gyakorlatilag bárki el tudja végezni, azonban ha nem járatos a témában, nagyon sok időt vehet igénybe és lehet pár fontos platform kimarad, amit esetleg nem ismer, de mások szívesen használják. 

cegnav_og_img.png

Éppen ezért indítottuk útjára a Cégnavigátor szolgálatásunkat! Ha olyan vállalkozásod van, ahol fontos, hogy az ügyelek oda találjanak, van nyitvatartási ideje és elérhetősége, szívesen megosztanád rövid bemutatkozását a vállalkozásodnak azokkal, akik online érdeklődnek iránta, mindenképp érdemes igénybe venni a szolgáltatást. 

Első körben egy felmérést végzünk, aminek eredményeképp egy prezentációt küldünk neked, melyben felmérjük vállalkozásod on-line jelenlétét, leírjuk, hogy mik az on-line jelenlét erősségei és hol lehetne még jelen lenni, esetleg hol szerepelnek hibás adatok. Ötleteket adunk, hogyan tudnád még jobban láthatóvá tenni a vállalkozásodat, hogy még több ügyfeled legyen. 

Ezeket te is elvégezheted utána, de küldünk egy árajánlatot is. Szívesen láthatóvá vagy még láthatóbbá tesszük vállalkozásodat az on-line térben, hogy te tudj azokkal a fontos dolgokkal foglalkozni, amihez értesz és amit igazán szeretsz: a vállalkozásod menedzselésével és szuper ötletek megvalósításával. 

A Cégnavigátor oldal a WebGarden és a Stars Media közös projektje. Hiszünk abban, hogy összefogással minden könnyebb és egyszerűbb. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr5118146658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása