WebGarden

A WebGarden blogja

Expo 2020 - Élménybeszámoló

2022. február 06. 00:37 - webgarden

Tavaly októberben kezdődött. A HEPA-tól meghívást kaptunk a Magyar Pavilonban való megjelenésre az Expo 2020 - Dubai világkiállításon. Nagyon örültünk a lehetőségnek, hiszen a világ összegyűlt egy helyre - az Expóra.

Jelentkezésünk után a Magyar Pavilon stábja felvette velünk a kapcsolatot és elkezdődött a szervezés. Mint megtudtuk, tematikus témahetek vannak az Expón, mely témahetekre sok országból érkeznek delegációk és így nagyszerű lehetőség adódik találkozókra, megbeszélésekre, networkingre.

A WebGarden látogatását a Travel & Connectivity week-re ütemeztük, hogy megmutathassuk a SkyDreamCam-et, melynek segítségével országokat, mint turisztikai desztinációkat tudunk világszinten promótálni. A Business Rally Hungary Kft.-vel pedig a Water weekre látogatunk el, hogy megtarthassuk a Magyar Pavilonban a zéró emissziós víz sótalanító megoldásunk világpremierjét. 

Szeretünk mindent jól megtervezni, ezért még október végén kilátogattunk a világkiállításra mindkét cégünk képviseletében, hogy személyesen tudjunk tájékozódni és tervezni. Az első megérkezés felejthetetlen. Óriási élmény volt látni, hogy egy tökéletesen megszervezett, hónapokig tartó eseményen a világ szinte minden nemzete képviselteti magát. Minden ország gyönyörű, némelyik monumentális pavilonokkal van jelen, egymás mellett, békében és mosolyogva.

expo2020.jpg

A Magyar Pavilonhoz érve láttuk, hogy igazán büszkék lehetünk rá. Csodálatos építészeti megoldás, fine dining étteremmel és nagyon szép show-val, melynek a víz a központi témája. Nem csak mi gondoltuk így, az épület előtt kígyózó sor, a sorban pedig a világ minden tájáról érkezett emberek vártak akár 1 órát is, hogy bejuthassanak a Magyar Pavilonba.

hungary_pavilion.jpg

Megismerkedtünk a Pavilon kedves, vidám és pörgős stábjával is, akik mindenben a segítségünkre voltak. Egyeztettük a januári és a márciusi terveket, majd nyakunkba vettük az Expó-t. Rájöttünk, hogy bármennyi időt töltünk ott, az kevés lesz mindent bejárni és végig nézni. Sebaj, jövünk januárban, vigasztaltuk magunkat és akkor majd mindent bepótolunk.

Gyorsan eljött Január, csomagjainkkal az Emirates Boeing 777 hasában és velünk a fedélzeten repültünk Dubaiba, ahol a magyar mínuszok helyett kellemes 20-28 fokos nappali hőmérséklet várt ránk. Az Emirates a repülőjegy mellé covid-biztosítást, átfoglalhatóságot és 1 napi expo belépőt is biztosít. Így a kényelem mellett a biztonság is adott volt az utazás során. (Volt már olyan kiállításunk, ahol kolllégánk utolsó pillaatban kellett lemondja az útját, mert pozitív lett a tesztje. Ilyenkor a lefoglalt jegy, szállás sok esetben nem átrakható).

Megérkezésünk másnapján volt időnk egy kis városlátogatásra. Megnéztük a lélegzetelállító kilátást a Burj Khalifa 125. emeletéről (lehet egyébként jegyet venni a 146.) emeletre is, este pedig a szökőkút zenés programját a torony alatt.

dubai.jpg

Kedden már várt az expo és az előkészített megbeszélések. A Magyar Pavilon elegánsan berendezett B2B részében tudtuk fogadni vendégeinket. Keddtől péntekig bezárólag nagyon sok és hasznos megbeszélésen vettünk részt. Tárgyaltunk Sarajevó város turisztikiai ügynökségének delegációjával, akiktől nagyon szép ajándékot is kaptunk. Megbeszéltük, hogy folytatjuk az egyeztetéseinket és amint lehet installálunk 10 SkyDreamCam-et Sarajevóban és vonzáskörzetében, hogy megmutathassuk a világnak, milyen szép a város és a körülvevő hegyek, síparadicsomok és természeti látványosságok.

b2b_hungary_webgarden_skydreamcam.jpg

Nagyon örültünk a Dominikai Köztársaság delegációjának, ahol szintén sikerült konkrétumokat megbeszélni, hiszen márciusban már tesztelni is fogják a SkyDreamCam-et az Expo területén a Dominikai Köztársaság pavilonjában. Az ország jelenleg is nagy hangsúlyt fektet a turisztikai látványosságok virtuális bemutatására, melynek legjobb kiegészítője lesz az élő videó stream és a napi time-lapsek a legszebb tájakról, melyeket reményeink szerint a márciusi tesztek után rövidesen installálhatunk is.

image_6487327.JPG

A Dominikai Köztársaság delegációja és Kodolányi Endre ügyvezető igazgató

Meghívót kaptunk egy VIP ebédre, melyet Malajzia szervezett a Sustainability óriás pavilon tetejére. Az eseményen jelen volt Tan Sri Dato Haji Mahiaddin bin Md. Yasin Malajzia előző miniszterelnöke, jelenleg a Maláj újjáépítési tanács elnöke.

expo2020_malay_lunch.jpg

Beszéde befejezése után váratlanul átült az asztalunkhoz, ahol hosszasan beszélgettünk. Ezen az eseményen ismerkedtünk meg helyi, befolyásos üzletemberekkel, akik segítségével egy prezentációt is tarthatunk a Business Rally Hungary Kft, az Artbasic SRO és az Egri Werk közös fejlesztésű zéró emissziós víztisztió rendszerünkről is a magyar standon bemutatott világpremier után.

img-20220113-wa0017.jpg

Kodolányi Endre Ügyvezetőnk a fogadáson Tan Sri Dato Haji Mahiaddin bin Md. Yasin Úr társaságában

Meghívást kaptunk Omán fényűző pavilonjába is, ahol szintén bemutathattuk a turisztikai webkamera megoldásunkat és megcsodálhattuk a tárgyaló különleges hangulatát is. Terveink szerint Omán turisztikai promóciójában is részt tudunk venni turisztikai webkameráinkkal.

oman_expo2020_meeting_webgarden.jpg

Omán pavilonjának exkluzív tárgyalóterme

Tárgyaltunk még Argentína, Mexikó, Chile, Paraguay és Kolumbia turisztikai delegációjával is, ahol szintén nagy érdeklődéssel fogadták a termékeinket.

A kevéske szabadidőben próbáltunk minél több pavilont meglátogatni és emlékként az expo-s útlevélbe bepecsételtetni. Nem emelnénk ki egy pavilont sem, mert a maga módján mindegyik különleges és sok hasznos információt lehet megtudni az adott országról. Vannak kisebb, inkább szemléltető (kiállítás) jellegű pavilonok és vannak monumentális pavilonok is, káprázatos show-val vagy látvánnyal, ahol egyszerűen csak ámul az ember és megszólalni sem tud.

Hazautazásunk előtti utolsó napon ellátogattunk a Green Planet biodómba, ahol rengeteg madár és külölnleges állatok élnek, sokuk a fajfenntartási nemzetközi program részeként. Nagyon jó élmény volt ilyen közel kerülni ezekhez a különleges teremtményekhez.

dubai_green_planet.jpg

Délután egy quad túrára is elmentünk a sivatagba, hogy nagy homokdűnéken túrázhassunk és kipróbáljuk a határainkat ebben a motoros sportban.

dubai_quad_experience.jpg

Tömör, fárasztó hét volt a napi 10-20km gyaloglással (az épületek a városban, az expo akkora területen van, hogy hiába taxizik, metrózik az ember, épületeken belül is összejön a 10-20km/nap), de felejthetetlen, hasznos és élménydús volt.

Hálásak vagyunk és köszönjük a HEPA-nak a lehetőséget, a Magyar Pavilon stábjának az odafigyelést, a rengeteg szervezést és a szuper vendéglátást. Külön köszönet Barbarának és Eszternek :)

Nagyon várjuk már a következő alkalmat, mely a Water week lesz március 20-26 között a Dubai Világkiállításon. A Business Rally Hungary Kft. az Artbasic és az EgriWerk közös fejlesztésű, zéró emissziós víz sótalanító megoldásáról, a bemutatóról folyamatosan olvashattok friss információkat a wwww.greendesert.eco weboldalon.

 

A beszámolót írta: Kodolányi Endre

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://webgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr1617216814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása